Ett nytt kalenderår har infunnit sig och vi sitter med en än sålänge ganska tom kalender. Sbart kommer den att vara full och redan har den börjat att fyllas på. Vad skall hända i år? vilka milstolpar kommer att passeras? När skall jag ha semester? Får inte glömma vännens födelsedag? Allt skall in i kalendern, allt skall planeras.

Kanske känner du stress, såhär i början av året, precis som i slutet. Eller är du helt kyligt lugn. Saker får komma som de kommer. Jag hinner nog med tänker du. Oavsett så kan vi bara planera men inte alls vara säkra på att det blir av. Det är som några bevingade ord säger – Människan spår men Gud rår.

I början av året kan det vara gott att stanna upp och lägga sitt liv och det kommande året i Guds hand. Att be Gud vara med i de beslut och happenings som ligger framför. Att får vara i Guds famn och krypa upp i den självmant innan saker blir jobbiga eller glädjefyllda.

I Jesus kan vi vara trygga oavsett vad som händer och sker – För det har han lovat i det han säger att Han skall vara med oss alla dagar tills tidens slut